Apabila Tiba Masanya.

Kat kotak bateri tu ada tulis nombor model bateri.
Kat kotak bateri tu ada tulis nombor model bateri.

Gua rasa ni dah kali ketiga gua menaip untuk update blog ni. Gua tak tau apahal kebelakangan ni macam lembab semacam je kepala hotak gua ni. Sel-sel otak gagal berhubung dengan baik gamaknya. Mungkin sebab gua kurang makan nasi kot sekarang ni. Padahal gua nak share dengan korang pasal tips untuk tukar bateri kereta. Rileks…rileks..gua tau ada yang akan cakap “hek elehhh…macam la orang tak tau cara nak tukar bateri kereta“. Memang ramai yang tau, tapi tak mustahil ada yang tak tau kan. Lu kalau dah tau, kenapa tak share knowledge tu dengan orang lain? Nak simpan bawak masuk kubur? Dah jangan nak sentap lebih bila gua sound macam tu plak… [Read more...]

11 CPUV On Going??!! Biar Betik Der..

image

Yup.. betul la tajuk entri yang korang baca tu. 11 CPUV On Going untuk dua blog yang gua register sebagai publisher dengan Nuffnang. Gua rasa macam tak percaya je dengan apa yang gua tengok tadi. Tapi nak tak nak, kena percaya jugak. Rezeki Allah nak bagi kan. Sikit atau banyak, ianya tetap rezeki kurniaan Allah. [Read more...]

Homestay Murah Di Kajang.

Ni la pandangan depan rumah yang aku jadikan Hometsay murah di Hillpark 2 Kajang.
Ni la pandangan depan rumah yang aku jadikan Hometsay murah di Hillpark 2 Kajang.

Korang ingat lagi tak aku ada buat entri pasal kenapa lama aku tak update blog fauziblues.com ni? Kat dalam entri tu aku dah bagitau salah satu sebab kenapa aku jarang update blog sekarang ni. Selain daripada aku sibuk bikin entri kat blog sukan tu, aku juga tengah sibuk nak siapkan rumah yang aku beli kat Kajang untuk dijadikan homestay paling murah kat kawasan Kajang. Untul lebih tepat, homestay murah di Hillpark 2, Kajang Selangor.

[Read more...]

Hari Terakhir.

Fuhh…!!! Nasib baik sempat gua settlekan 2 benda yang sepatutnya gua buat beberapa hari lepas pada hari terakhir ni. Tu la masalah gua, suka sangat buat kerja last minute function ni. Duk tangguh-tangguh, bila dah hujung-hujung baru la menggelabah kelam-kabut nak settlekan. Perangai tak berubah. Tu yang bapak gua bekas Sub Inspektor selalu bising kat gua dulu. Dulu la…masa gua bujang …masa gua tinggal dengan mak bapak gua dulu. Bapak gua tu disiplin dia lain macam. Memang patutlah dia jadi Juara Penuh Disiplin Keseluruhan PDRM tahun 1986 dulu. Haishh…tercerita pasal bapak gua hero Malaya plak kat blog gua ni. Nampak tak betapa powernya bapak gua tu..

[Read more...]