Satay Station Bikin Panas!!!

Satay Station?? Macam power je..
Satay Station?? Macam power je..

Masa gua tengah tunggu anak gua balik sekolah Jumaat lepas, sambil tu layan gesek jari telunjuk kat henfon masa dalam kereta gua terperasan ramai budak-budak duk kerumun satu brader ni sambil dapat satu bungkusan yang brader tu hulur. Gua gagal kenalpasti apa barang yang brader tu bagi. Gua buat dek je la..malas amik port. Tapi bila anak gua masuk kereta sambil hulur bungkusan sama macam yang brader tu bagi tadi, gua jadi panas je.

[Read more…]

Petronas Primax95 – Rasai Pengalamannya.

Lama betul aku tak update blog ni kan? Terlalu sibuk dengan macam-macam kerja. Dalam kesibukan bekerja mencari rezeki, aku dapat satu jemputan dari pihak Nuffnang untuk join satu event anjuran Petronas. Event yang diadakan pada 8 November 2014, bertajuk PETRONAS PRIMAX95 EXPERIENCE TO BELIEVE. Ok, tak payah la cerita panjang, aku share dengan korang pengalaman aku menggunakan minyak petrol Petronas Primax95 sepanjang event ni.

[Read more…]

Homestay Di Kajang | Dah Sedia Terima Tetamu.

Ruang depan homestay murah di Kajang.
Ruang depan homestay murah di Kajang.

Gile lama betul aku tak update blog ni. Update sekali, lepas tu berminggu-minggu tak update. Tak elok buat perangai macam ni nanti peminat lari…hahaha..peminat konon. Poyo je.. Ok. Aku nak cerita pasal homestay milik aku sekeluarga kat Hillpark 2, Kajang. Last aku update pasal homestay ni, masa buat entri Homestay Murah Di Kajang. Masa tu tengah buat sikit installation kitchen kabinet. Memandangkan cuti sekolah pun dah tak berapa lama je lagi, kira sedang elok la homestay ni siap dan dah sedia untuk terima tetamu.

[Read more…]

Mana Boleh Buat Duit Dari Blogging!!!

Itulah statement yang gua selalu dapat dulu kalau gua sembang dengan member-member gua pasal gua tulis blog ni. Statement lain yang gua selalu dapat “lu kencing la bro”…” lu buang masa je tulis blog tu bro”…”ada ke orang baca blog lu?”… Panas hati jugak la meula tu tapi gua buat dek je walaupun telinga gua panas je dengar diorang membebel. Gua tak rugi apa pun kan? Gua buat dan sekarang ni,alhamdulillah. Gua mula generate income dengan tulis blog ni. Walaupun tak banyak, janji dapat menampung kehidupan gua yang dah mula jadi full-time blogger sejak bulan April 2014 lepas. [Read more…]

DANA KRISHEN JIT – ASTRO TERUS MENYOKONG PENGGIAT SENI MALAYSIA.

Ravi Navaratnam (Wakil dari Five Arts Centre dan salah seorang panel pemilihan untuk Dana Krishen Jit – Astro 2014) semasa menyampaikan ucapan.
Ravi Navaratnam (Wakil dari Five Arts Centre dan salah seorang panel pemilihan untuk Dana Krishen Jit – Astro 2014) semasa menyampaikan ucapan.

Astro dengan kerjasama Five Arts Centre terus menyokong perkembangan penggiat seni tempatan dengan penganugerahan geran Dana Krishen Jit – Astro 2014. Diilhamkan oleh hasil karya nukilan seni dari Krishen Jit, dana ini telah mula diperkenalkan pada tahun 2006 untuk merealisasikan impian seni dan kreativiti para penggiat seni tempatan yang berkelayakan. [Read more…]