Homestay Di Kajang | Dah Sedia Terima Tetamu.

Ruang depan homestay murah di Kajang.
Ruang depan homestay murah di Kajang.

Gile lama betul aku tak update blog ni. Update sekali, lepas tu berminggu-minggu tak update. Tak elok buat perangai macam ni nanti peminat lari…hahaha..peminat konon. Poyo je.. Ok. Aku nak cerita pasal homestay milik aku sekeluarga kat Hillpark 2, Kajang. Last aku update pasal homestay ni, masa buat entri Homestay Murah Di Kajang. Masa tu tengah buat sikit installation kitchen kabinet. Memandangkan cuti sekolah pun dah tak berapa lama je lagi, kira sedang elok la homestay ni siap dan dah sedia untuk terima tetamu.

[Read more…]

Mana Boleh Buat Duit Dari Blogging!!!

Itulah statement yang gua selalu dapat dulu kalau gua sembang dengan member-member gua pasal gua tulis blog ni. Statement lain yang gua selalu dapat “lu kencing la bro”…” lu buang masa je tulis blog tu bro”…”ada ke orang baca blog lu?”… Panas hati jugak la meula tu tapi gua buat dek je walaupun telinga gua panas je dengar diorang membebel. Gua tak rugi apa pun kan? Gua buat dan sekarang ni,alhamdulillah. Gua mula generate income dengan tulis blog ni. Walaupun tak banyak, janji dapat menampung kehidupan gua yang dah mula jadi full-time blogger sejak bulan April 2014 lepas. [Read more…]

DANA KRISHEN JIT – ASTRO TERUS MENYOKONG PENGGIAT SENI MALAYSIA.

Ravi Navaratnam (Wakil dari Five Arts Centre dan salah seorang panel pemilihan untuk Dana Krishen Jit – Astro 2014) semasa menyampaikan ucapan.
Ravi Navaratnam (Wakil dari Five Arts Centre dan salah seorang panel pemilihan untuk Dana Krishen Jit – Astro 2014) semasa menyampaikan ucapan.

Astro dengan kerjasama Five Arts Centre terus menyokong perkembangan penggiat seni tempatan dengan penganugerahan geran Dana Krishen Jit – Astro 2014. Diilhamkan oleh hasil karya nukilan seni dari Krishen Jit, dana ini telah mula diperkenalkan pada tahun 2006 untuk merealisasikan impian seni dan kreativiti para penggiat seni tempatan yang berkelayakan. [Read more…]

Apabila Tiba Masanya.

Kat kotak bateri tu ada tulis nombor model bateri.
Kat kotak bateri tu ada tulis nombor model bateri.

Gua rasa ni dah kali ketiga gua menaip untuk update blog ni. Gua tak tau apahal kebelakangan ni macam lembab semacam je kepala hotak gua ni. Sel-sel otak gagal berhubung dengan baik gamaknya. Mungkin sebab gua kurang makan nasi kot sekarang ni. Padahal gua nak share dengan korang pasal tips untuk tukar bateri kereta. Rileks…rileks..gua tau ada yang akan cakap “hek elehhh…macam la orang tak tau cara nak tukar bateri kereta“. Memang ramai yang tau, tapi tak mustahil ada yang tak tau kan. Lu kalau dah tau, kenapa tak share knowledge tu dengan orang lain? Nak simpan bawak masuk kubur? Dah jangan nak sentap lebih bila gua sound macam tu plak… [Read more…]

11 CPUV On Going??!! Biar Betik Der..

image

Yup.. betul la tajuk entri yang korang baca tu. 11 CPUV On Going untuk dua blog yang gua register sebagai publisher dengan Nuffnang. Gua rasa macam tak percaya je dengan apa yang gua tengok tadi. Tapi nak tak nak, kena percaya jugak. Rezeki Allah nak bagi kan. Sikit atau banyak, ianya tetap rezeki kurniaan Allah. [Read more…]